lite bloggning

Söndag idag. Jag är så glad att jag har sagt upp mig! Jag ser verkligen nu vad jobbet har gjort med mig. Jag borde inte ha varit så envis som jag varit med det här jobbet.

Har pratat med farmor idag, jag saknar henne. Måste åka och hälsa på henne nån dag. <3

Varför kan jag inte sova när jag får?

Denna vecka och i fortsättningen tills tentorna är över kommer nog bli väldigt intensiva. Igår "hann" jag inte göra allt jag hade planerat, så jag känner mig väldigt stressad. Jag vaknade vid tre i morse och kunde omöjligt somna om så jag bläddrade genom en bok för att repetera hur man lär in och ut saker bäst(pedagogiskt ledarskap). Sedan började jag plugga fysik.
     Håller på att repetera kapitel vi har gått genom. Jag har gjort klart optik och håller på med krafter. Jag skriver viktiga formler på färggranna, fina papper för att sedan sätta upp på väggen. Mycket effektivt, detta rekomenderar jag till andra som också pluggar! Oftast minns man ju sina affischer. Dom flesta brukar ju iaf minnas idolerna som  hängde på väggen i barndomens dagar fast det var länge sen. Man lär ju sig att komma ihåg det man hör eller ser ofta. Tänk bara på alla låtar som man kan utantill, även fast man aldrig har försökt att lära in dem. 

Jag vill inte bo här längre!!!

Jag har världens jävla huvudvärk idag och jag håller på att räkna matte eftersom jag snart har deadline på vissa delmoment. Jag har sovit svindåligt, varit igång och pluggat sen 5 i morse. Dessutom har jag feber.
     Jag ber mina syskon att vara tysta, men nej då! Dom fortsätter och "skrika"(pratar och sjunger väldigt högt), till och med ändå högre. Jag känner huvudvärken spränger och matten går skit.  Visst andra skulle kanske tänka att så gör småsyskon, men det var min äldre syrra som var värst! Hon är 23år! Då gör man inte så. Jag sa tillslut att om ni överhuvud taget bryr er det minsta om mig så snälla var tysta. Jag ber er aldrig om läxhjälp eller hjälp om någonting annat så det minsta ni skulle kunna göra för mig att bara vara tysta tills jag är klar med matten. (sen hade jag ju kunnat gått iväg nån annanstans eller ut, men jag måste sitta här vid datorn eftersom uppgifterna ligger på internet)
    Min syster sa att hon skiter fullständigt i min utbildning eller om jag lyckas med det jag vill i livet eller inte. Tillslut orkar jag inte mer, tårarna rinner som forsar. Jag brukar inte gråta, men det här var droppen. Det gjorde så himla ont i mig eftersom jag tycker om henne. Jag trodde att hennes och min relation var som jag ser på den. Två systrar, två vänner som bryr sig om varandra och hjälper varandra. Nu när jag tänker efter är det inte mycket hon har hjälpt mig med, men däremot hjälper jag henne ofta. Skjutsar, hämtar, lånar ut grejer, fixar saker som hon inte vet hur det fungerar. osv. Alltid när hon gör nånting här där jag bor ska hon alltid ha beröm från "familjen".
- "Titta, vad duktig jag är som lagar middag. Det är faktiskt ganska komplicerat. Jag gör den godaste köttfärssåsen" brukar hon kunna säga.
Jag menar herre gud, hur svårt är det att göra köttfärssås?! Hennes smakar ju inte ens nånting eftersom hon inte har i nå kryddor, inte ens salt och peppar.
     Vet nu iaf att hon inte gillar mig, hon verkar bara gilla sig själv.

Ett ex hörde av sig, jag visste inte ens att han hade kommit ut från fängelset. Hoppas han inte hör av sig mer. När jag svarade hörde jag att han inte va nykter. Om han fortsätter att höra av sig får jag byta nummer. Jag vill inte ha nått med det där folket att göra längre.


En dag på stan

Jag borde egentligen ha pluggat hela dagen, men jag orkar helt enkelt inte. Dålig ursäkt jag vet, men har feber av och till och känner mig hängig.

Jag gick på stan istället. Det vart en del köp. Var på apoteket en sväng. Sedan har jag köpt tre par nya stövlar(älskar stövlar och kunde inte låta bli) Sedan köpte jag jeansleggings, tröja och höga strumpor.  Jag bara ääälskar jeansleggingsarna från cubus! Dom är dom bästa! Hur sköna som helst och jag fryser inte ett dugg trots höstrusket, så det fick bli ett par till sånna i en annan nyans.
    
     Jag har som sagt gått upp i vikt och köper kläder med storleken M och ibland L. Köpte en sticketröja här om dagen och till min förvåning satt XS bäst på mig! "Den är nog felmärkt" tänkte jag. Nu när jag handlade min tröja var M och S för stora, så det fick bli en XS igen. Provade också en klänning, även den var på tok för stor i M. Har butikerna bytt till större storlekar eller är det jag som har blivit mindre? Jag ser inge mindre ut iaf.

Cars

Har just tittat på bilar, älskar den filmen! :)

Skulle egetligen ha pluggat mer än vad jag har gjort, men har haft så himla ont idag. Det får bli andra bullar imorrn. Då jäklar! Måste börja tentaplugga på riktigt på måndag så det blir förberedande imorrn + pluggning till ett prov.

Har reserverat biljetter till Michael Jacksson This is it! Ska bli kul att kolla på den.

God natt. Har ingen aptit idag. (har käkat glutet så mår piss)

Vågar inte söka hjälp!

Jag skäms över min sjukdom och vågar därför inte söka hjälp. Finns det någon som mer som skäms över sin sjukdom och inte kan berätta om den för någon?
     Idag har varit en dålig dag med många symptom

Äntligen

Har skrivit klart en artikel om ohyra nu. Ska bara skriva referenslista, sen är jag klar! Gör det imorrn.

Ångra aldrig någonting som fått dig att le....sant eller falskt?

Regnig dag

Idag har det regnat hela dagen. Jag cyklade till och från bussen när jag skulle till univeritetet, kan ju inte direkt påstå att smiket och frisyren satt där jag hade satt det efteråt :P
   
Kom  precis hem från en kompis, vi har kollat på idol. Mina favoriter för tillfället är Reza, Tove och Erik! Älskar Michael Jacksson så var tvunge att kolla ikväll. Det kommer inte hända så mycket mer för mig ikväll det blir en lugn kväll. Imorrn ska jag eventuellt ut på krogen, men jag tror jag hoppar det eftersom jag inte känner mig så fin och för att jag har så mycket annat att göra.

Okej, nu blir det hårdhandskar!

Har fått en riktig reality check idag. Jag inser att jag måste börja plugga som bara den iför tentorna redan nu. Så nu blir det ingen rast och ingen ro på ett tag.

Har sovit jättedåligt för jag har varit orolig inför en labb, men jag har pratat med en lärare och nu känner jag mig mycket lugnare. Jag kommer förmodligen att klara av de kemilabbarna som är snart innan jag besöker doktorn. Och det är huvudsaken. Efter jag varit hos doktorn hoppas jag att det inte ska bli nå problem med de framtida labbarna.
     Förmodligen så tycker mina kursare att jag beter mig annorlunda när det blir labbdax. Jag skulle så gärna vilja kunna  förklara varför, men jag kan absolut inte det. De kollar konstigt på mig när jag ställer "oviktiga" frågor till läraren eller ber om att få prata ostört, men tro mig för mig är dom verkligen att vinna eller försvinna. Om det inte går att fixa som jag önskar måste jag lämna labbsalen och blir då inte godkänd på kursen, då är det klart att jag blir orolig innan jag vet svaren. Har som sagt inte kunat sova och när jag skulle gå å prata med läraren blev jag alldeles skakis och tårögd (jag brukar aldrig gråta annars, men detta gör ont). Fysiklabbarna verkar det inte bli problem med(men jag ska nog inte säga för mycket). Det är vid kemilabbarna det blir problem.

Snö

Det har snöat mest hela dagen idag :) men det smälte bort på en gång. Idag har jag gått på stan med en kompis och köpt lite nya kläder, bland annat en varm sticketröja inför vintern. Den är ju snart här. Undrar när man ska börja köpa julklappar, jag vill ju börja i tid så man slipper springa omkring och leta i sista minuten. Jag har redan köpt julklappar till två släktingar, båda under 5 år.

Jag börjar få lite ångest inför tentorna. Vad gör jag om jag inte klarar dem? :S jag är livrädd för att inte lyckas med min utbildning och att jag ska bli arbetslös och hemlös.
     Igår ringde jag och sa upp mig från mitt jobb. Ska bli skönt att få lite mer tid till annat.

Är extremt trött så ska nog gå å sova nu.

Flyttar du så flyttar jag

Det är allt jag vill säga, trivs ändå inte här. Förstår inte vad pappa håller på med, varför kan du inte prata som normala människor kan! Ser du inte vad du håller på med. Önskar att jag hade egen lägenhet.

keep on fighting

Jag vägrar låta nån sjukdom att hindra mig från vad jag vill göra! Men har som sagt jävligt ont just nu, men jag tänker fan i mig inte ge mig.

Har pluggat fysik idag och det har gått bra som omväxling :) ett kapitel som jag fattar iaf. Det förra was all greek to me. Men får ta tag i det imorrn eller på torsdag. Ska ha kemilabb denna vecka, jag är lite nervös. undrar hur det kommer att gå. Jag vill ju inte behöva lämna labbsalen. Jag ska försöka så gott jag kan. Typiskt att jag ska vara så dålig nu.

Mitt humör är inte kul nu och jag vet precis varför. Jag blir alltid såhär när jag slutar äta nyttigt. Denna helg har min kost endast bestått av choklad! Åt bara choklad i helgen, förutom söndags kväll när jag åt lite kyckling. Jag mår inte bra alls. Så det är inte konstigt att jag blivit som jag är nu. Vet att jag inte får äta sånt egentligen. Hade ett sånt jäkla kakaosug, så nu har jag istället hamnat i ett sockersug. Jag blir på extremt dåligt humör av socker! Blir även de när jag äter bröd och pasta, vet inte om det bara är en slump eller inte men blir alltid det. Jag måste ta mig ur det här nu innan det går överstyr. Då brukar jag bli flyförbannat för allt och jag hamnar i "sockervågor" så jag är antingen hyperaktiv eller så långt ner man kan komma energimässigt (orkar då inte göra nånting eller fatta nånting). Det är skitjobbigt.
     Nu ska jag rensa kroppen på detta humör. Och mitt recept på det är totalt godisförbud och totalt onaturligt sockerförbud. Jag har gjort en gryta som består av röda grönsaker (många tomater så det blir saftigt) och även andra grönsaker. Massa vatten och vitaminer för att rensa genom kroppen och få tillbaka naturliga energin. Den blir det enda jag ska äta på några dagar nu. Lite bättre sömn på det så blir jag fit for fighting igen :)


Så jävla ont!

Har en väldigt dålig hårdag idag, inget går som jag vill.
Har så jävla ont, är inne i en dålig period av min sjukdom. Jag önskar att det inte vore så lång väntetid till doktorn! Jag kan inte hitta mina nyklar, mina nyklar till bilen, cykeln och hemnykeln. Jag har frågat på skolan och jag har letatöverallt hemma där dom kan tänkas ligga. Hittar dessutom fortfarande inte min kamerasladd och jag börjar få lite halvt panik över det. Jag vill kunna lägga upp bilder, men dessutom måste jag ha den till en del skoloarbeten! Jag är äcklad av mitt rum och jag är äcklad av mig själv. Det verkar ha kommit en flugkoloni hit sen vi börjat ha varmare inne, vet inte varför. Jag är väldigt känslig för lukt och det stinker brända flugor på mitt rum från lampan :'( Vet inte vad jag ska göra vill bara sjunka ihop och gråta. Det är iaf tur att jag inte är inne i en period när jag är besatt av mitt ätbeteende. Jag hade inte klarat av det också. Jag är glad över att jag tagit mig ur det.

Det positiva med den här dagen är att det snöade när jag vaknade :) Idag blir det vinterjacka på. Jag ääälskar min vinterjacka.


Övertrötthet och pyssel

Jag har höstpysslat idag. Tänkte lägga upp en bild, men kan inte hitta kamerasladden. Jag har sprungit omkring och letat i en halvtime efter den så jag lägger ner det projektet, innnan jag blir ännu mer irriterad. Lägger upp en bild senare... Vet att det inte är bra att bli irriterad över sånna småsaker, men har sovit väldigt, väldigt dåligt den här helgen/veckan. Medan jag letade hittade jag på ett gammalt garnnystan och stickor, så jag ska försöka mig på att sticka en liten skvätt om jag minns hur man gör ;) Stickade en halsduk förra vintern, eller om det var förrförra. Den blev rätt bra, men jag skulle inte ha gjort den så bred för garnet, som var ganska dyrt, tog slut. När jag skulle köpa mig ett till nystan lite senare för att fullfölja mitt projekt var min färg slut!! Så den blev lite kort :P har inte använt den nån gång än.
     Nån som har nå bra idé på vad man kan sticka?

What a wonderful day

Det är så otroligt vackert  väder och jättefint med alla fina löv. Jag vet att jag borde lägga upp bilder lite oftare, men har inte orkat än :P Idag ska jag försöka gå ut en stund :) men måste först plugga och ikväll blir yoga!

<3 kakao. Varför har vi kvinnor detta begär??

Rädd för sjukhus! Ett besök hos doktorn går till såhär i min värld....

Jag upptäckte ett till symptom, så jag har varit och beställt tid på sjukhuset. Skulle egentligen ha gått dit för ett år sen, men jag tycker inte om att gå till sjukhuset. Nu fick jag väntetid på en månad. Jag är rädd att jag kommer att fega ur och avboka tiden i sista sekund. Men jag får inte den här gången! det blir bara värre då och blir det det nu så kommer det att gå ut över skolan. Jag kommer inte kunna att vara med på labbarna i sånna fall. Så jag måste måste måste gå dit! Jag ska skriva ner allt jag ska säga på ett papper (eller två :P) så jag inte missar att nämna någonting som jag brukar göra.
      Så här brukar det gå till: Jag vet precis vad jag ska säga när jag går dit. Men när dom ropar upp mitt namn svartnar allt för ögonen och vägen till rummet som jag ska gå känns som flera mil och hjärtat bultar fortare och fortare. Jag tror jag ska svimma och ramla ihop, men lyckas alltid komma fram till rummet. Doktorn ber mig att sätta mig ner. När jag ska börja prata så blir jag helt stum och ibland generad om jag kommer på vad det är jag ska säga. 
Jag tänker ungefär: "Herregud, det där kan du inte berätta eller fråga, doktorn kommer tycka att du är värsta miffot då och förtjänar att lida! Hon/Han kommer tycka att du är äcklig och säga att det inte finns något att göra och sedan hånskratta åt dig när du har gått därifrån. Sedan kommer du att bli samtalsämnet på många fikaraster framöver."
Så jag häver ur mig en mycket, mycket mildare version av det, som att det låter som att det inte är något stort problem alls. Sedan får jag höra saker som jag redan vet om och går efter det därifrån nedstämd över mitt misslyckande och ser att min insats inte har tjänat till någonting. Jag vet inte då hur jag ska göra för att bli kvitt mina problem och ser ingen utväg.

 

Allt blir suddigt!



Idag tänker jag plugga fysik, skam den som ger sig! Jag ska klara det! Nu j.vlar!!

Nu ska jag gå och träna lite yoga :)
tjingtjing

ps sjukhus skrämmer mig!!!!


Dinosaurier

Har varit på dinosauriemuseet idag. Det var kul, jag ska dit igen. Sen vart det sallad med en kompis. Usch, har gått upp så mycket i vikt, men orkar inte riktigt engagera mig längre, jag var ju inte speciellt lyckligare när jag var smalare....

Är väldligt, väldigt trött. hoppas jag får rätsida på fysiken imorrn.

Har bråkat med mamma idag. varför ska jag altid behöva ta mer ansvar än mina syskon.... speciellt äldre.  Det är bara för att jag alltid har gjort det. Jag blir så less att alla tar för givet att jag ska vara det. Har haft det väldigt intensivt i skolan ochbad imorse om dom kunde göra mat till mig med tills jag kom hem för att jag skulle va tvungen att plugga när jag kom hem. Jag kom efter 19.00 och började plugga....det fanns in´gen mat jag kunde äta. De hade bara gjort mat jag är allergisk emot. suck, jag har ju inte tid å laga mat ikväll, blir då ingen matlåda till imorrn heller.

Låt mig få drömma vidare

Vaknade ur en jättemysig dröm i morse. Synd att det bara var en dröm. Hade gärna levt vidare i den. Hade en  jättebra känsla imorse och kände mig jättetaggad. Nu håller jag på att plugga biologi. Det är jättekul, för jag gör som stora affischer över diverse saker. Men känner mig lite stressad eftersom jag vet inte om jag är tillräckligt effektiv eller lägger krutet på rätt saker. Det jag gör nu är iaf väldigt roligt...

Idag är det höst

Det har varit en bra dag i höstvädret :) Lite kämpig start menmen


Vem är du?

Jag känner inte längre min pappa. Jag vet inte vem han är. Vi pratar aldrig med varandra längre. Han håller allt han tänker inom sig tror jag. Allt från hans problem och sorger till roliga saker eller intressen. Och jag pratar inte med han för vad jag än säger så gör han sig "rolig" på min bekostnad eller ger mig ironi till svar.  Hur kommer det bli sedan? När jag inte längre bor hemma. Jag kommer förmodligen inte ha kontakt med någon av mina föräldrar, för vi har ingenting gemensamt. Pappa pratar inte med nån, han pratar nog inte ens med mamma. Det enda jag hör från honom är vardagssaker som: ska du ha middag? åker du med mamma imorrn? kan du mata katten? kan du åka och hämta brorsan/syrran? osv. Ingenting annat, inget glädjande, inga känslor. Jag är så avundsjuk på människor som säger att de hittar på roliga saker med familjen och att de älskar sina föräldrar. Jag skulle inte riktigt kunna sätta mig in i hur det skulle kännas.

Minns min födelsedag det här året som den värsta födelsedagen i mitt liv, förstår inte hur ni kunde göra så mot mig. Jag skulle aldrig kunna göra så mot någon annan medvetet. Ni fick mig att må så jävla dåligt.

I övrigt har den här dagen bara varit allmänt piss. Varit på dåligt humör, så köpte choklad på vägen hem..... inte bra!


Kemilabb

Får se om min sjukdom hindrar mig från att vara med på labben idag eller ej. Det ska bli kul att labba iaf :)

RSS 2.0